Esther Schijven

Kinderfysiotherapeut Fysiotherapeut

Mijn naam is Esther Schijven. Ik ben moeder van een actieve en vrolijke zoon. Ik werk sinds 2009 als algemeen fysiotherapeut. Vanwege mijn grote interesse in kinderen ben ik mij gaan specialiseren tot kinderfysiotherapeut en heb ik in 2015 mijn Master Pediatric Physical Therapy behaald. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest bij verschillende praktijken ben ik sinds begin 2020 gestart als freelancer en onder andere werkzaam bij FysioFaster.

Door de jaren heen heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd. Hierdoor ben ik gespecialiseerd op de gebieden van: Plagiocephalometrie; dit is een schedelmeting bij baby’s met een afplatting van het hoofdje, Sensorische Informatieverwerking (SI) en Medical Taping. Als kinderfysiotherapeutisch draagconsulent help ik ouders met het correct dragen van hun baby. Ik heb inmiddels ruime ervaring met kinderen met schrijfmotorische problemen, baby’s met een voorkeurshouding, kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand en orthopedische klachten.

Twee ochtenden in de week ben ik aanwezig op Sterrenschool de Schittering in Oudenbosch. Hier help ik voornamelijk kinderen uit groep 3 en 4 met hun schrijfmotoriek, maar schakelen de leerkrachten mij ook in als er bijzonderheden zijn op het gebied van de grove motoriek en/of prikkelverwerking. Verder kun je mij in de praktijk vinden in het Dijkcentrum of de Westrand waarbij ik kinderen zie met allerlei uiteenlopende vragen.

Ieder kind is uniek en brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Dit geeft mij veel energie en dat maakt mijn werk juist zo leuk!

Locaties:

Roosendaal Dijkcentrum:
dinsdagmiddag, donderdag gehele dag en avond

Roosendaal Westrand:
woensdagmiddag

 

© 2006 - 2024 FysioFaster    »   Privacy Policy   »   Inloggen    »   ontwerp: Buro Hugo