Hoofdpijn en duizeligheid.

Veel mensen ondervinden hoofdpijn- en duizeligheidsklachten. Er kan sprake zijn van spierspannings- hoofdpijn van uit de nek, hals of de kaken  door bruxisme: tandenknarsen en –klemmen. Ook kunt u te maken hebben met migraine of clusterhoofdpijn. Aangezichtspijn ontstaat meestal vanuit een van de aangezichtszenuwen maar ook tandklachten kunnen hoofd- en aangezichtspijn veroorzaken.

Bij duizeligheidsklachten kan er een stoornis bestaan in het evenwichtsorgaan zoals o.a. bij BPPD. Ook bestaat er een kans dat de klachten worden veroorzaakt vanuit de nek of dat er sprake is van een neurologische stoornis. Oorsuizen en tinnitus kunnen ook binnen het klachtendomein vallen.

Binnen FysioFaster zijn er mede vanuit de manuele therapie en craniofaciaal therapie diverse specialisten aanwezig die veel ervaring hebben met de behandeling van hoofdpijn- en duizeligheidsklachten. U wordt door hen o.a. getest op functiestoornissen van de nek en het evenwichtsorgaan, de houding wordt geanalyseerd en ook spanning en stress wordt besproken als oorzaak van de klachten. De oogfunctie en hulpmiddelen zoals de juiste (beeldscherm-) bril kan ook betrokken worden in het onderzoek en de bekende Epley-manoeuvre en Brandt- Daroff oefeningen behoren ook tot de behandelmogelijkheden, evenals mobilisaties, manipulaties (kraken), houdings-oefeningen, dry needling en andere spiertechnieken.