Gelukkig Gezond

Gezocht: kinderen die meer willen leren over gezond eten en bewegen 

Wie zijn wij
Wij, kinderfysiotherapeuten FysioFaster en Els Modderman – kinderdiëtiste zijn enthousiast begonnen aan een programma voor kinderen met overgewicht. We merken dat deze nauwe samenwerking niet alleen voor ons werkt, maar ook voor de kinderen en hun ouders!

Wat doen wij
Wij vinden het belangrijk dat kinderen op een positieve manier leren hoe je gezond kan blijven door veel te bewegen en gezond te eten. Elke week komen de kinderen samen, om in spelvorm, te sporten bij de kinderfysiotherapeut. Tijdens de spelletjes wordt aandacht besteed aan wat gezond bewegen is, in combinatie met allerlei opdrachten over gezonde voeding. Daarnaast komen ouders en kinderen eens per drie weken bij Els. Hier leren ze elke keer iets nieuws over eten. Hoeveel suikerklontjes drinken we eigenlijk? En hoe stel je nu een gezonde avondmaaltijd samen? Wanneer kun je nu echt zeggen dat je iets niet lust?

Doel
Kinderen en ouders laten leren over beweging, gezonde voeding en het belang daarvan
Verbeteren van de conditie van de kinderen
Stimuleren lengte-groei
Blijvend effect conditie en groei op lange termijn

Wanneer
Het programma vindt plaats op de woensdagmiddag gedurende 18 weken. In overleg kan hiervan worden afgeweken en ook individueel sporten is mogelijk.
Het programma wordt door de zorgverzekeraars vergoed.

Contact
Hanneke Wajon    0164-612274    ln.retsafoisyfnull@nojawh