Handtherapie

De hand is ons belangrijkste werktuig en volgens sommigen zelfs ook ons belangrijkste zintuig.

De hand functioneert door een ingenieus en minitieus samenspel van weefsels en structuren en is in staat een zeer grote diversiteit aan opdrachten van ons brein uit te voeren: met veel kracht werktuigen en machines te bedienen, maar ook met grote snelheid, precisie en passie een instrument bespelen.

De hand is echter ook, juist door zijn bouw, een kwetsbaar orgaan. Omdat de botten, banden en spieren van de hand en onderarm zeer nauw met elkaar zijn verbonden, kan een schijnbaar klein letsel aan uw hand of onderarm grote gevolgen hebben voor uw dagelijks functioneren. Het is belangrijk dat bij klachten aan de handen de patiënt tijdig wordt geholpen met een specialistische behandeling.

Problemen met de hand/pols kunnen op vele manieren ontstaan. Door bijvoorbeeld een trauma, maar ook door overbelasting, artrose of reuma.

Voorbeelden van aandoeningen en letsels zijn:

 • Overbelastingsklachten zoals peesontstekingen (M.Quervain)
 • Conservatieve behandeling bv. Pols-, hand- en vingerletsels als fracturen, gewrichtsdistorsies, luxaties en peesrupturen(Mallet finger)
 • Carpaal Tunnel Syndroom
 • Degeneratieve gewrichtsaandoeningen zoals Reuma, Artrose.
 • Complex Regionaal Pijn Syndroom (posttraumatische dystrofie)
 • Chirurgische ingrepen zoals bv. Fracturen, peesletsels, zenuwletsels, gewrichtsletsels, M.Dupruyten, Carpaal Tunnel Release, amputaties, replantaties en huidtransplantaties.

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk:
0164-612274 en vraagt u naar Veerle Verschooren of Jeroen Heijnen


In welke FysioFaster praktijken?


Door wie in de praktijk?

  Veerle Verschooren

  Veerle Verschooren

  Jeroen Heijnen

  Jeroen Heijnen