Beweegprogramma bij obesitas

Overgewicht betekent dat er sprake is van te veel vetweefsel in het lichaam. Dit ontstaat wanneer het lichaam meer voedingsstoffen binnenkrijgt dat nodig is voor de energiebehoeften.

Door het berekenen van de Body Mass Index (BMI) en de middelomtrek kun je bepalen of er sprake is van overgewicht of obesitas. Bij een BMI vanaf 30 is er sprake van obesitas, vanaf een BMI van 40 spreken we over morbide obesitas. Bij mannen spreken we bij een middelomtrek van 102 cm of meer van obesitas, bij vrouwen een middelomtrek van 88 cm of meer.

Risico’s van obesitas zijn o.a.:

  • Hart en vaatziekten
  • Gewrichtsklachten / artrose
  • Diabetes Mellitus (suikerziekte)
  • Verhoogd cholesterol
  • Hoge bloeddruk
  • Bepaalde vormen van kanker (borstkanker, nierkanker, baarmoederkanker, dikke darmkanker en slokdarmkanker).

Speciaal voor mensen met obesitas heeft FysioFaster een beweegprogramma. Dit programma is opgezet voor cliënten die op een verantwoorde en veilige manier willen werken aan het verlagen van hun BMI. Dit programma zal in groepsverband plaats vinden, waarbij u samen met een kleine groep mensen begeleid word door een gespecialiseerde fysiotherapeut. Een diëtiste zal u begeleiden bij het aanpassen van uw eetgewoontes.

Het beweegprogramma duurt een half jaar en bestaat uit twee trainingen van 1 uur per week, support naar meer bewegen in de privésituatie, voedingsbegeleiding en metingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk.


Door wie in de praktijk?

    Maikel Koens

    Maikel Koens