van Meer

Mijn naam is Michael van Meer, geboren en getogen in het gezellige Sint-Willebrord. Sinds maart 2024 ben ik werkzaam als Assistent-fysiotherapeut bij FysioFaster.

 

Momenteel volg ik de opleiding fysiotherapie op Avans Hogeschool in Breda. Naast mijn studie hou ik ervan om actief te zijn. Je vindt me vaak in de sportschool, waar ik mijn passie voor fitness nastreef of op het voetbalveld bij Rood-Wit in Sint-Willebrord. In mijn vrije tijd geniet ik ook graag van een potje padel met vrienden.

FysioFaster is een mooie plek om mij nog verder te kunnen ontwikkelen en een erg fijne werkplek om met patiënten aan de slag te kunnen gaan.

Ik ben voornamelijk in de avonden te vinden op locatie Dijkcentrum waar ik medische trainingstherapie en personal training geef maar ook voor een InBody-meting en (sport)massage kan bij mij een afspraak gemaakt worden.

Ik kijk er naar uit om u van dienst te mogen zijn!

Suzanne Withagen

In 2011 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Avans hogeschool in Breda. Ik ben 11 jaar in Bergen op Zoom werkzaam geweest. Begin 2022 vond ik het tijd voor wat nieuws en sinds 1 maart 2022 ben ik werkzaam bij Fysiofaster.  

Het eerste jaar dat ik werkzaam was als fysiotherapeut ben ik mij gaan verdiepen in hand- en pols problematiek. Ik heb echter een grotere interesse voor de manuele therapie. Om deze reden ben ik in 2012 gestart met de opleiding manueel therapie aan de SOMT in Amersfoort. In 2015 heb ik daar mijn master diploma behaald en sindsdien ben ik werkzaam als manueel therapeut.

Als manueel therapeut behandel ik diverse klachten aan het bewegingsapparaat. Ik maak veel gebruik van technieken zoals mobilisaties en/of manipulaties om gewrichten beter te laten functioneren. 

Je kunt bij mij terecht voor klachten aan de wervelkolom, zoals klachten aan de ribben, nek en/of lage rug, maar ook voor klachten aan de gewrichten aan de armen en benen, zoals o.a. pols-, knie-, en/of elleboogklachten. 

Verder behandel ik patiënten met hoofdpijnklachten en duizeligheid.

Hiernaast ben ik lid van het schoudernetwerk Zuidwesthoek.

Esther Schijven

Mijn naam is Esther Schijven. Ik ben moeder van een actieve en vrolijke zoon. Ik werk sinds 2009 als algemeen fysiotherapeut. Vanwege mijn grote interesse in kinderen ben ik mij gaan specialiseren tot kinderfysiotherapeut en heb ik in 2015 mijn Master Pediatric Physical Therapy behaald. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest bij verschillende praktijken ben ik sinds begin 2020 gestart als freelancer en onder andere werkzaam bij FysioFaster.

Door de jaren heen heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd. Hierdoor ben ik gespecialiseerd op de gebieden van: Plagiocephalometrie; dit is een schedelmeting bij baby’s met een afplatting van het hoofdje, Sensorische Informatieverwerking (SI) en Medical Taping. Als kinderfysiotherapeutisch draagconsulent help ik ouders met het correct dragen van hun baby. Ik heb inmiddels ruime ervaring met kinderen met schrijfmotorische problemen, baby’s met een voorkeurshouding, kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand en orthopedische klachten.

Twee ochtenden in de week ben ik aanwezig op Sterrenschool de Schittering in Oudenbosch. Hier help ik voornamelijk kinderen uit groep 3 en 4 met hun schrijfmotoriek, maar schakelen de leerkrachten mij ook in als er bijzonderheden zijn op het gebied van de grove motoriek en/of prikkelverwerking. Verder kun je mij in de praktijk vinden in het Dijkcentrum of de Westrand waarbij ik kinderen zie met allerlei uiteenlopende vragen.

Ieder kind is uniek en brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Dit geeft mij veel energie en dat maakt mijn werk juist zo leuk!

Locaties:

Roosendaal Dijkcentrum:
dinsdagmiddag, donderdag gehele dag en avond

Roosendaal Westrand:
woensdagmiddag

 

Rammeloo

Achtergrond
Ik ben 35 jaar fysiotherapeut en sinds 1987 werkzaam bij FysioFaster. In 1993 ben ik afgestudeerd als manueel therapeut. In 1998 ben ik bij FysioFaster maatschapslid geworden.

Specialisme
Als manueel therapeut zie ik veel mensen met klachten van de wervelkolom. Maar ik behandel ook graag patiënten met klachten in een arm of been en dan met name patiënten met schouder- en knieklachten, waarbij ik bij het onderzoek ook regelmatig echografie gebruik. Tevens heb ik mij binnen FysioFaster toegelegd op het behandelen van COPD patiënten en patiënten met Diabetes Mellitus type II

Locaties:

Putte:
Maandag en donderdag.

Roosendaal Westrand:
Dinsdagochtend en vrijdagmiddag.

Hoogerheide:
Dinsdagmiddag, woensdag en vrijdagochtend

Huijbergen (Margaretha Medisch Centrum):
Diabetes en COPD-groep:
Woensdag: 15.00u – 16.30u
Vrijdag:       12.00u – 13.00u

 

Dictus

In 2001 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. In 2002 begonnen in Ossendrecht bij Adrie van den Eijnden. Sinds 2005 werkzaam bij FysioFaster.
In hetzelfde jaar ben ik afgestudeerd als geriatrie fysiotherapeut. En in 2012 heb ik de opleiding tot oedeem therapeut afgerond.
Tevens heb ik extra cursussen gevolgd m.b.t. hartfalen en cardiovasculair risicomanagement en ben ik aangesloten bij ClaudicatioNet .
Behandeling binnen de geriatrie richt zich voornamelijk op functioneel trainen, rekening houdend met alle bijkomende beperkingen of aandoeningen. Met als doel de kwaliteit van leven en zelfstandigheid verhogen. Daarbij advisering naar betrokken derden, bv mantelzorger.
M.b.t. de oedeemtherapie richt de behandeling zich voornamelijk op het verhelpen en voorkomen van oedeem bij lymfebeschadiging middels Manuele Lymfe Drainage volgens Vodder (MLDV).
Maar ook het verminderen van klachten bij migraine, hersenschudding en een verminderde weerstand.
Naast behandeling in de praktijk, kom ik ook bij mensen thuis. Dit kan om twee redenen zijn. Of iemand is niet in staat om naar de praktijk te komen, of het is wenselijk iemand in zijn eigen leefomgeving te trainen.

Locaties:

Ossendrecht:
Maandag en donderdag

Putte:
Maandag en woensdag

Roosendaal Westrand:
Dinsdag en donderdag

Huijbergen Margaretha:
Maandag

Koens

ACHTERGROND

Nadat ik in 2013 afstudeerde aan Avans Hogeschool in Breda ben ik direct aan de slag gegaan bij FysioFaster waar ik werkzaam ben als fysiotherapeut en leefstijlcoach.

Sinds 2022 ben ik lid van de maatschap waarbinnen ik mijn ondernemende competenties ten uitvoer mag brengen en draag ik samen met mijn collega-maten zorg voor de algemeen dagelijkse leiding binnen de praktijk.

 

AANDACHTSGEBIEDEN

Als algemeen fysiotherapeut gaat mijn bijzondere aandacht uit naar schouderklachten bij (kracht)sport, knie & heupartrose en spier- pees aandoeningen waar echografie en shockwave enkele tools zijn waar ik vaak gebruik van maak.

Ook heb ik mij verder gespecialiseerd in met name chronische aandoeningen als: COPD & astma, diabetes, centraal neurologische aandoeningen en obesitas en ben dan ook aangesloten bij Chronisch Zorgnet om hierbij de meest evidente behandelingen toe te kunnen passen. Ik maak graag gebruik van onze uitgebreide oefenzalen waarbij een actieve benadering van klachten centraal staat.

Als leefstijlcoach ben ik sterk voorstander van preventie. Ik begeleid mensen dan ook graag naar een gezondere levensstijl en beweegpatroon.

Voorkomen is beter dan genezen!

 

LOCATIES:

Dijkcentrum Roosendaal

Maandag, woensdag, donderdag, vrijdagmiddag & zaterdagochtend

 

Westrand Roosendaal

Dinsdag & vrijdagochtend

 

 

Kock

Mijn naam is Anja de Kock. Ik ben in 1982 afgestudeerd als fysiotherapeute. Sindsdien heb ik op verschillende plekken gewerkt o.a. in het buitenland. In 1993 ben ik in de Westrand terecht gekomen alwaar ik nog steeds werk. Aanvankelijk in loondienst en later als maatschapslid.
In 2013 is onze praktijk overgenomen door FysioFaster.  Naast de Westrand werk ik ook in onze vestiging op het Dijkcentrum.
Ik ben in 1999 afgestudeerd als manueeltherapeut en werk ook als zodanig bij FysioFaster.
Een andere specialisatie is dry needling; ik sta in het register van www.dryneedling.nl na het volgen van de nodige cursussen.
Verder pas ik bij behandelingen ook regelmatig; kinesiotaping toe i.c.m. mobilisaties volgens het Mulliganconcept.
Ik behandel alle voorkomende klachten in het bewegingsstelsel. Met name veel nek- en schouderklachten, heup- en rugklachten.
Mijn behandelingen zijn meestal een combinatie van manuele therapie, dry needling, oefentherapie en massagetechnieken.
De laatste jaren ben ik me steeds meer gaan interesseren voor  het mobiliseren van bindweefsel. Bindweefsel is de alles verbindende factor binnen ons lichaam. U kunt zich voorstellen dat als daar beperkingen in optreden , dit ook een invloed kan hebben op het bewegen van spieren en gewrichten. Dit is  een heel andere en boeiende benadering van kijken en behandelen van klachten in het bewegend functioneren van de mens.

Locaties:
Roosendaal Westrand:
Maandag en donderdag

Roosendaal Dijkcentrum:
Dinsdag