Broosus

Ik ben Bas Broosus, opgegroeid en wonend in Hoogerheide. Bij de selectie van voetbalvereniging METO ben ik op donderdag verzorger/hersteltrainer.

Ik ben in 2007 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en sinds begin 2009 ben ik werkzaam bij FysioFaster. Eind 2013 heb ik mijn Master of Science in de Sportfysiotherapie afgerond.

Ik doe weefseldiagnostiek d.m.v. echografie, wat echt een aanvulling is op het fysiotherapeutisch onderzoek. Ik kan hiermee slijmbeurs- en peesontstekingen en spierrupturen goed in beeld brengen en na behandeling evalueren.

Klachten die ik eventueel i.c.m. de shockwave behandel zijn blessures aan de achillespees, kniepees, hielspoor, schouderkapsel en tennis- of golferselleboog.  

Mijn expertise ligt daarnaast verder bij de onderste extremiteit: liesklachten en patellofemoraal pijnsyndroom (retropatellaire chondropathie, osgood-schlatter, sinding-larsen-johansson, jumpers knee)

Daarnaast ben ik in de oefenzaal te vinden om de belastbaarheid van sporters en andere patiënten te verhogen en gebruik ik kinesiotaping tijdens de therapie voor snelle doorbloeding en sturing van de bewegingsketen.

In 2021 ben ik ook gestart met de herstelzorg na longcovid. Mensen die na het doormaken van longcovid nog kracht- en conditie missen zijn bij mij aan het juiste adres. Daarvoor begeleide ik al mensen met COPD en 2 maal per week een MTT-groep. Onlangs ben ik gestart met hydrotherapie in het warme zwembad van Laco Hoogerheide.

Op 1 januari 2022 ben ik samen met Maikel Koens in de maatschap gestapt en maak ik dus deel uit van de directie van FysioFaster en FASTER v.o.f.

 

Locatie:

Plantagelaan:

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Duinhoefplein:

Woensdag