Rammeloo

Achtergrond
Ik ben 28 jaar fysiotherapeut en sinds 1987 werkzaam bij FysioFaster. In 1993 ben ik afgestudeerd als manueel therapeut. In 1998 ben ik bij FysioFaster maatschapslid geworden.

Specialisme
Als manueel therapeut zie ik veel mensen met klachten van de wervelkolom. Maar ik behandel ook graag patiënten met klachten in een arm of been en dan met name patiënten met schouder- en knieklachten. Tevens heb ik mij binnen FysioFaster toegelegd op het behandelen van COPD patiënten en patiënten met Diabetes Mellitus type II

Locaties:

Putte:
Maandag en donderdag.

Roosendaal Westrand:
Dinsdagochtend en vrijdagmiddag.

Hoogerheide:
Dinsdagmiddag, woensdag en vrijdagochtend

Huijbergen (Margaretha Medisch Centrum):
Diabetes en COPD-groep:
Woensdag: 16.00u – 17.00u
Vrijdag:       12.00u – 13.00u

 

Rooij-Koreman

Achtergrond
Mijn interesse voor de fysiotherapie is ontstaan door mijn fascinatie voor het menselijk lichaam en hoe het beweegt, hoe alles perfect samenwerkt en hoe het na bijvoorbeeld een blessure zelf kan herstellen. Dat is precies waar ik als fysiotherapeut gebruik van maak: het vermogen van het lijf om zelf te herstellen en als fysiotherapeut ondersteun ik dit proces door adviezen of door mee te puzzelen waarom het herstel stagneert. Nadat ik in 1997 afstudeerde, werkte ik 13 jaar in het Paramedisch Centrum Hoppenbrouwers in Roosendaal. D.m.v. cursussen en nascholing specialiseerde ik me in de behandeling van bekkeninstabiliteit en bekkenbodemklachten. Toen 10 jaar geleden de specialisatie ‘bekkenfysiotherapie’ hieruit ontstond heb ik als één van de eerste collega’s hier in de regio mijn diploma ‘bekkenfysiotherapeut’ gehaald. Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Fysiofaster.

Specialisme
Mijn specialisaties zijn het behandelen van klachten en symptomen rondom het bekken zoals o.a. bekkenpijn tijdens of na de zwangerschap (ook wel bekend als bekkeninstabiliteit), bekkenbodemklachten zoals urineverlies, ontlastingsverlies, obstipatieklachten, pijn bij gemeenschap, verzakkingsklachten, urineverlies na prostaatoperatie, anale pijnklachten, stuitklachten. Ook word ik weleens in consult gevraagd bij mensen met liesklachten of aanhoudende lage rugklachten waarbij ook invloed van het bekken of de bekkenbodem wordt vermoed.
De behandeling bestaat m.n. uit begeleiding tijdens of na de zwangerschap door middel van adviezen en oefeningen om zo goed mogelijk te kunnen bewegen en de dagelijkse dingen te kunnen doen. Bij de bekkenbodemklachten is de behandeling meer gericht op het optimaal bewegen van de bekkenbodemspieren, toiletadviezen en het vergroten van de zekerheid om weer de deur uit te gaan of deel te nemen aan activiteiten zonder problemen.

Locaties:

Roosendaal Westrand:
Maandag en vrijdag

Hoogerheide:
Dinsdag

 

 

Dictus

In 2001 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. In 2002 begonnen in Ossendrecht bij Adrie van den Eijnden. Sinds 2005 werkzaam bij FysioFaster.
In hetzelfde jaar ben ik afgestudeerd als geriatrie fysiotherapeut. En in 2012 heb ik de opleiding tot oedeem therapeut afgerond.
Tevens heb ik extra cursussen gevolgd m.b.t. hartfalen en cardiovasculair risicomanagement en ben ik aangesloten bij ClaudicatioNet .
Behandeling binnen de geriatrie richt zich voornamelijk op functioneel trainen, rekening houdend met alle bijkomende beperkingen of aandoeningen. Met als doel de kwaliteit van leven en zelfstandigheid verhogen. Daarbij advisering naar betrokken derden, bv mantelzorger.
M.b.t. de oedeemtherapie richt de behandeling zich voornamelijk op het verhelpen en voorkomen van oedeem bij lymfebeschadiging middels Manuele Lymfe Drainage volgens Vodder (MLDV).
Maar ook het verminderen van klachten bij migraine, hersenschudding en een verminderde weerstand.
Naast behandeling in de praktijk, kom ik ook bij mensen thuis. Dit kan om twee redenen zijn. Of iemand is niet in staat om naar de praktijk te komen, of het is wenselijk iemand in zijn eigen leefomgeving te trainen.

Locaties:

Ossendrecht:
Maandag en donderdag

Putte:
Maandag en woensdag

Roosendaal Westrand:
Dinsdag en donderdag

Huijbergen Margaretha:
Maandag

Plandsoen

Ik ben Erik Plandsoen en in 2005 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool te Breda. De eerste 3 jaar heb ik gewerkt op verschillende praktijken op basis van waarnemingen en daarna ben ik gaan werken voor Jofib. Sinds mei 2013 ben ik werkzaam bij FysioFaster. Momenteel werk ik 4 dagen in de week op de locatie in Putte en op de woensdagochtend op de locatie in Ossendrecht.
Ik ben algemeen fysiotherapeut en behandel mensen met allerlei klachten. Van lage rugklachten, knieklachten, klachten van de nek maar ook revalidatie na een operatie of na sporttrauma’s, zoals een verzwikte enkel en knietrauma’s.
Indien nodig ga ik ook bij mensen aan huis langs als die niet de mogelijkheid hebben om naar de praktijk te komen.
Ik heb de Mulligan ABC cursus gedaan. Dit is een pijnvrije mobilisatietechniek die ik ook regelmatig gebruik. In principe is het toepasbaar op elk gewricht, maar ik gebruik het voornamelijk voor de nek, hoofdpijn, duizeligheid vanuit de nek, schouderklachten en na sporttrauma’s.
Verder heb ik kinesiotaping gedaan en de cursus blessure preventie en hardlooptechnieken voor hardlopers. Hierbij kan ik tips, adviezen en oefeningen geven aan hardlopers voor een betere looptechniek.

Locaties:
Putte:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Ossendrecht:
Woensdag

Roosendaal Dijkcentrum:
Woensdag

Agtmaal

In 1990 ben ik op AVANS hogeschool afgestudeerd als fysiotherapeut. Al tijdens mijn opleiding was ik gefascineerd door psychosomatische klachten. Ik had toen al het idee dat lichamelijke klachten te maken kunnen hebben met de verhalen die patiënten mij vertelden over gebeurtenissen en veranderingen in hun leven. Mijn eindexamenscriptie ging over fibromyalgie, een vorm van weke delen reuma.
In 1997 ben ik vervolgens afgestudeerd bij het SOMT in Amersfoort als manueel therapeut. Ik heb hier naast het ‘kraken’ vooral geleerd inzicht te krijgen in de psychosomatische achtergronden van waarom mensen vertraagd of soms niet herstellen van iets.
Inmiddels heb ik ruime ervaring als psychosomatisch fysiotherapeut. In deze specialisatie ben ik afgestudeerd in 2003 aan het AMC bij Stichting Flow in Amsterdam.
Als psychosomatisch fysiotherapeut kijk ik naar het verband tussen lichaam, geest en leefomgeving. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van klachten waarvoor niet direct een lichamelijke oorzaak aanwezig is. Dit wordt ook wel SOLK genoemd.

Problematiek waaraan u kunt denken:

  • Spierspanningshoofdpijn
  • Slaapstoornissen
  • Vermoeidheid
  • Lusteloosheid of somberheid
  • Duizeligheid
  • Fibromyalgie
  • Buik- en maagpijn
  • Angststoornissen zoals de paniekstoornis
  • Werk-gerelateerde problematiek zoals een burn out
  • Chronische pijnklachten van bijvoorbeeld nek en rug.

Sinds 2014 werk ik bij FysioFaster. Het is leuk terug te zijn op mijn stageplek van de opleiding fysiotherapie.

Locaties:
Hoogerheide de Rotonde:
Donderdag

Putte:
Dinsdag

Roosendaal Dijkcentrum:
Maandag en woensdag