Vollemans

Achtergrond
In 1987 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Leiden.
Na mijn afstuderen heb ik 7 jaar parttime in Capelle a/d IJssel gewerkt en in verschillende particuliere praktijken in – en rond Rotterdam en Leiden.
Vanaf 1994 werk ik als fysiotherapeut bij FysioFaster.

Specialisme
Ik behandel met name vrouwen en mannen met ongewild urine- en/of ontlastingsverlies, of juist bij het moeilijk kwijt kunnen raken van urine- en/of ontlasting. Maar ook problemen bij verzakkingsklachten van de blaas, baarmoeder of darmen, seksuele problemen gerelateerd aan stoornissen van de bekkenbodem.
Daarnaast behandel ik vrouwen met bekkenpijn en lage rugklachten in de periode voor- en na de zwangerschap.
Ook ligt mijn aandachtsgebied op het lesgeven van groepen.
In het verleden heb ik zwangerschapsgymnastiek, zwangerschapszwemmen en babymassage gegeven.
Op dit moment geef ik, in samenwerking met de BWI (brede welzijnsinstelling) de cursus valpreventie en valtraining voor ouderen (60+).

Locaties:
Ossendrecht:
Maandag en donderdag

Hoogerheide:
Maandag en donderdag

 

Heijnen

Ik ben in 1998 afgestudeerd als fysiotherapeut  en sinds 1999 werkzaam bij FysioFaster.
Door mijn interesse voor de werkende mens en zijn arbeidsgerelateerde klachten heb ik mij in 2003 verbijzonderd als bedrijfsfysiotherapeut en arbeidsfysiotherapeut. Eind 2022 ben ik afgestudeerd als handtherapeut.

Werken is namelijk topsport!!
Binnen mijn therapeutisch handelen kijk ik altijd naar het totale lichaam en ga ik op zoek naar de relatie tussen de oorzaak en het gevolg van een klacht, met als doelstelling het verwijderen van de oorzaak opdat het gevolg kan minderen en de patiënt weer optimaal kan functioneren.
Om zoveel mogelijk klachten te kunnen behandelen heb ik in de afgelopen jaren verschillende cursussen gedaan waaronder: Kinesiotaping, Dry Needling, Mulligan Mobilisaties, Medische Fitness, Fysiotherapie bij KANS/RSI, schouderrevalidatie volgens Ann Cools, Claudicatio Intermittens, Motivational Interviewing, Hardloopblessures een ketengerichte aanpak, Rugscholing, Belasting versus Belastbaarheids training.

Mijn interesse gaat met name uit naar klachten van de wervelkolom van de nek tot de lage rug, de knie, de enkel en de schouder. Op dit moment verdiep ik mij erg in de handen.
Daarnaast ga ik bij bedrijven langs om daar werkplekken te onderzoeken en ergonomische veranderingen te adviseren gecombineerd met het trainen van het gedrag van de werknemer op zijn werkplek.

Locaties:
Hoogerheide:
Maandag, woensdag en vrijdag

Ossendrecht:
Dinsdag en donderdag

Dictus

In 2001 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. In 2002 begonnen in Ossendrecht bij Adrie van den Eijnden. Sinds 2005 werkzaam bij FysioFaster.
In hetzelfde jaar ben ik afgestudeerd als geriatrie fysiotherapeut. En in 2012 heb ik de opleiding tot oedeem therapeut afgerond.
Tevens heb ik extra cursussen gevolgd m.b.t. hartfalen en cardiovasculair risicomanagement en ben ik aangesloten bij ClaudicatioNet .
Behandeling binnen de geriatrie richt zich voornamelijk op functioneel trainen, rekening houdend met alle bijkomende beperkingen of aandoeningen. Met als doel de kwaliteit van leven en zelfstandigheid verhogen. Daarbij advisering naar betrokken derden, bv mantelzorger.
M.b.t. de oedeemtherapie richt de behandeling zich voornamelijk op het verhelpen en voorkomen van oedeem bij lymfebeschadiging middels Manuele Lymfe Drainage volgens Vodder (MLDV).
Maar ook het verminderen van klachten bij migraine, hersenschudding en een verminderde weerstand.
Naast behandeling in de praktijk, kom ik ook bij mensen thuis. Dit kan om twee redenen zijn. Of iemand is niet in staat om naar de praktijk te komen, of het is wenselijk iemand in zijn eigen leefomgeving te trainen.

Locaties:

Ossendrecht:
Maandag en donderdag

Putte:
Maandag en woensdag

Roosendaal Westrand:
Dinsdag en donderdag

Huijbergen Margaretha:
Maandag

Plandsoen

Ik ben Erik Plandsoen en in 2005 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool te Breda. Vanaf 2005 tot mei 2013 ben ik werkzaam geweest bij andere praktijken als fysiotherapeut en vanaf mei 2013 ben ik werkzaam bij FysioFaster. Momenteel werk ik 4 dagen in de week op de locatie in Putte en op de woensdagochtend op de locatie in Ossendrecht.
Ik ben algemeen fysiotherapeut en behandel mensen met allerlei klachten. Van lage rugklachten, knieklachten, klachten van de nek maar ook revalidatie na een operatie of na sporttrauma’s, zoals een verzwikte enkel en knietrauma’s.
Indien nodig ga ik ook bij mensen aan huis langs als die niet de mogelijkheid hebben om naar de praktijk te komen.
Ik heb de Mulligan ABC cursus gedaan. Dit is een pijnvrije mobilisatietechniek die ik ook regelmatig gebruik. In principe is het toepasbaar op elk gewricht, maar ik gebruik het voornamelijk voor de nek, hoofdpijn, duizeligheid vanuit de nek, schouderklachten en na sporttrauma’s.
Verder heb ik kinesiotaping gedaan en de cursus blessure preventie en hardlooptechnieken voor hardlopers. Hierbij kan ik tips, adviezen en oefeningen geven aan hardlopers voor een betere looptechniek.

Locaties:
Putte:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Ossendrecht:
Woensdag