Mathias van Loon

Ik ben Mathias, 25 jaar en woon momenteel in Essen-Hoek.

Ik ben in 2019 afgestudeerd aan de Universiteit Antwerpen als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen. Hierna heb ik nog een jaar verder gestudeerd om me verder te verdiepen in de kinesitherapie bij kinderen. In 2020 ben ik dus dan ook afgestudeerd als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij kinderen aan de Universiteit Gent.

Na een jaar in België aan de slag te zijn geweest in een revalidatiecentrum voor kinderen met ontwikkelingsstoornissen, ben ik nu begonnen bij FysioFaster waar ik zowel de volwassenen maar ook de kinderen zal behandelen.

Bijleren is voor mij een zeer belangrijk gegeven. Zo heb ik al cursussen gevolgd i.v.m. Medical Taping Concept. Ook een cursus voor kaak- en kauwproblematiek staat nog op mijn planning. Verder wil ik me nog verder specialiseren in de manuele therapie en de concepten van Anatomy Trains van Thomas Myers.

Locaties:

Hoogerheide, de Rotonde
Hoogerheide, de Plantage

Huijbergen, Margaretha

Kitty van Schilt

Achtergrond
In 1998 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Ik heb een aantal jaren als algemeen fysiotherapeut gewerkt om ervaring op te doen, daarna ben ik me gaan specialiseren in de kinderfysiotherapie. In 2006 ben ik afgestudeerd als kinderfysiotherapeut.
Ik heb gewerkt in verschillende praktijken, in het ziekenhuis en op het Speciaal Basisonderwijs. Ook heb ik tijdens mijn stage een kijkje kunnen nemen binnen een medisch kinderdagverblijf. Tevens heb ik op een kinderdagverblijf voor meervoudig gehandicapte kinderen gewerkt. Zo heb ik alle verschillende facetten binnen de kinderfysiotherapie kunnen mee maken.

Sinds 2015 werk ik bij FysioFaster.

Specialisme
Ik ben kinderfysiotherapeute en ik heb me onder andere gespecialiseerd in bekkenklachten/bekkenbodemklachten bij kinderen en in sensomotorische integratie problemen (SI).
Ik behandel kinderen van 0 tot 18 jaar met alle voorkomende klachten. Dit kan variëren van een scheef hoofdje (plagiocephalie) bij een baby tot houdingsproblemen bij een puber. Maar ook bijvoorbeeld scoliose, spierziekte, motorische achterstand, hypermobiliteit, schrijfproblemen, obesitas, incontinentieklachten, syndroom van Down, enz. behoren tot de doelgroep van de kinderfysiotherapeut. Het leukste aan mijn werk vind ik om samen met de kinderen iedere keer weer nieuwe spelletjes/oefeningen te bedenken om de vaardigheden, die ze nog niet zo goed onder de knie hebben, te oefenen. Ik vind het belangrijk dat de kinderen plezier hebben in het oefenen. Als ze het leuk vinden, leren ze het snelste nieuwe vaardigheden aan. Ik behandel kinderen op de praktijk, aan huis, op het kinderdagverblijf of op school.

Locaties:
De Rotonde Hoogerheide:
Maandag en vrijdag

Dijkcentrum Roosendaal:
Woensdag

Hegge

Ik ben sinds 1991 algemeen fysiotherapeut en sinds 1998 kinderfysiotherapeute. In september 2003 begonnen bij FysioFaster als enige kinderfysio, omdat we in deze regio gingen wonen. Ik behandel sindsdien alleen kinderen, zowel aan huis als op de praktijk.

Ik zie veel baby’s met een voorkeurshouding, kinderen met schrijfproblemen en kinderen met een gedrags-/ontwikkelingsstoornis zoals ADHD en autisme. Deze twee laatste doelgroepen zijn enigszins mijn specialisatie en de combinatie van schrijfproblemen en een gedrags-/ontwikkelingsprobleem zie ik dan ook regelmatig.

Ook kinderen in de kleuterleeftijd, waarbij er sprake is van motorische problemen gekoppeld aan Autisme en/of een spraak-taal probleem vind ik erg leuk om te behandelen. Mijn behandeling bestaat uit spelend motorisch leren en taakgerichte opdrachten. Motoriek en alles wat daarmee samenhangt leer je door het  te doen en te oefenen. Plezier beleven, uitdagen, grenzen verleggen en met succes ervaringen opdoen zijn belangrijk in mijn oefeningen.

Het coachen van ouders is ook een belangrijk onderdeel. Zij zijn een verlengstuk van de behandelaar en passen het geleerde toe in het dagelijks leven. Samen met de ouders en het kind ga je voor een optimaal resultaat.

Locaties:
Hoogerheide De Rotonde:
Maandag, dinsdag en vrijdag