Rooij-Koreman

Achtergrond
Mijn interesse voor de fysiotherapie is ontstaan door mijn fascinatie voor het menselijk lichaam en hoe het beweegt, hoe alles perfect samenwerkt en hoe het na bijvoorbeeld een blessure zelf kan herstellen. Dat is precies waar ik als fysiotherapeut gebruik van maak: het vermogen van het lijf om zelf te herstellen en als fysiotherapeut ondersteun ik dit proces door adviezen of door mee te puzzelen waarom het herstel stagneert. Nadat ik in 1997 afstudeerde, werkte ik 13 jaar in het Paramedisch Centrum Hoppenbrouwers in Roosendaal. D.m.v. cursussen en nascholing specialiseerde ik me in de behandeling van bekkeninstabiliteit en bekkenbodemklachten. Toen 10 jaar geleden de specialisatie ‘bekkenfysiotherapie’ hieruit ontstond heb ik als één van de eerste collega’s hier in de regio mijn diploma ‘bekkenfysiotherapeut’ gehaald. Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Fysiofaster.

Specialisme
Mijn specialisaties zijn het behandelen van klachten en symptomen rondom het bekken zoals o.a. bekkenpijn tijdens of na de zwangerschap (ook wel bekend als bekkeninstabiliteit), bekkenbodemklachten zoals urineverlies, ontlastingsverlies, obstipatieklachten, pijn bij gemeenschap, verzakkingsklachten, urineverlies na prostaatoperatie, anale pijnklachten, stuitklachten. Ook word ik weleens in consult gevraagd bij mensen met liesklachten of aanhoudende lage rugklachten waarbij ook invloed van het bekken of de bekkenbodem wordt vermoed.
De behandeling bestaat m.n. uit begeleiding tijdens of na de zwangerschap door middel van adviezen en oefeningen om zo goed mogelijk te kunnen bewegen en de dagelijkse dingen te kunnen doen. Bij de bekkenbodemklachten is de behandeling meer gericht op het optimaal bewegen van de bekkenbodemspieren, toiletadviezen en het vergroten van de zekerheid om weer de deur uit te gaan of deel te nemen aan activiteiten zonder problemen.

Locaties:

Roosendaal Westrand:
Maandag en vrijdag

Hoogerheide:
Dinsdag

 

 

Vollemans

Achtergrond
In 1987 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Leiden.
Na mijn afstuderen heb ik 7 jaar parttime in Capelle a/d IJssel gewerkt en in verschillende particuliere praktijken in – en rond Rotterdam en Leiden.
Vanaf 1994 werk ik als fysiotherapeut bij FysioFaster.

Specialisme
Ik behandel met name vrouwen en mannen met ongewild urine- en/of ontlastingsverlies, of juist bij het moeilijk kwijt kunnen raken van urine- en/of ontlasting. Maar ook problemen bij verzakkingsklachten van de blaas, baarmoeder of darmen, seksuele problemen gerelateerd aan stoornissen van de bekkenbodem.
Daarnaast behandel ik vrouwen met bekkenpijn en lage rugklachten in de periode voor- en na de zwangerschap.
Ook ligt mijn aandachtsgebied op het lesgeven van groepen.
In het verleden heb ik zwangerschapsgymnastiek, zwangerschapszwemmen en babymassage gegeven.
Op dit moment geef ik, in samenwerking met de BWI (brede welzijnsinstelling) de cursus valpreventie en valtraining voor ouderen (60+).

Locaties:
Ossendrecht:
Maandag en donderdag

Hoogerheide:
Maandag en donderdag

 

Hooijmaijers

In 1983 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute, vanaf 1986 werk ik in de Westrand, aanvankelijk in de Weissenbruchstraat.
Vanaf 1993 zijn we met de praktijk gevestigd op de huidige locatie en in 2013 heeft FysioFaster de praktijk overgenomen .

Specialisme
Al bij mijn afstuderen was ik geïnteresseerd in de bekkenfysiotherapie. In de loop van de jaren heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van de zwangerschap gerelateerde bekkenklachten en op het  gebied van de bekkenbodemproblematiek.
In 2014 heb ik na drie jaar studie mijn Master Bekkenfysiotherapie behaald.
Als bekkenfysiotherapeut behandel ik klachten in en rondom het bekken, dit kunnen klachten tijdens en na de zwangerschap zijn maar ook bekkenpijn, heup en lage rugpijn. Tevens richt de bekkenfysiotherapie zich op blaas- en incontinentieklachten, darm- en ontlastingsproblematiek en seksuologisch problemen. Door het geven van adviezen en een beter gebruik van de spieren rondom het bekken kunnen veel van deze klachten verminderen en/of verdwijnen.
Bekkenfysiotherapie is mijn specialisme maar ik ben ook algemeen fysiotherapeut waarbij mijn interesse ligt bij schouderklachten en het begeleiden van patiënten met reumatische aandoeningen.

Locaties:
Roosendaal Westrand:
Maandag, dinsdag en woensdag

Roosendaal Dijkcentrum:
Maandag en woensdag