Marjan van Rooij-Koreman

bekkenfysiotherapie Fysiotherapeut

Achtergrond
Mijn interesse voor de fysiotherapie is ontstaan door mijn fascinatie voor het menselijk lichaam en hoe het beweegt, hoe alles perfect samenwerkt en hoe het na bijvoorbeeld een blessure zelf kan herstellen. Dat is precies waar ik als fysiotherapeut gebruik van maak: het vermogen van het lijf om zelf te herstellen en als fysiotherapeut ondersteun ik dit proces door adviezen of door mee te puzzelen waarom het herstel stagneert. Nadat ik in 1997 afstudeerde, werkte ik 13 jaar in het Paramedisch Centrum Hoppenbrouwers in Roosendaal. D.m.v. cursussen en nascholing specialiseerde ik me in de behandeling van bekkeninstabiliteit en bekkenbodemklachten. Toen 10 jaar geleden de specialisatie ‘bekkenfysiotherapie’ hieruit ontstond heb ik als één van de eerste collega’s hier in de regio mijn diploma ‘bekkenfysiotherapeut’ gehaald. Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Fysiofaster.

Specialisme
Mijn specialisaties zijn het behandelen van klachten en symptomen rondom het bekken zoals o.a. bekkenpijn tijdens of na de zwangerschap (ook wel bekend als bekkeninstabiliteit), bekkenbodemklachten zoals urineverlies, ontlastingsverlies, obstipatieklachten, pijn bij gemeenschap, verzakkingsklachten, urineverlies na prostaatoperatie, anale pijnklachten, stuitklachten. Ook word ik weleens in consult gevraagd bij mensen met liesklachten of aanhoudende lage rugklachten waarbij ook invloed van het bekken of de bekkenbodem wordt vermoed.
De behandeling bestaat m.n. uit begeleiding tijdens of na de zwangerschap door middel van adviezen en oefeningen om zo goed mogelijk te kunnen bewegen en de dagelijkse dingen te kunnen doen. Bij de bekkenbodemklachten is de behandeling meer gericht op het optimaal bewegen van de bekkenbodemspieren, toiletadviezen en het vergroten van de zekerheid om weer de deur uit te gaan of deel te nemen aan activiteiten zonder problemen.

Locaties:

Roosendaal Westrand:
Maandag en vrijdag

Hoogerheide:
Dinsdag

 

 

© 2006 - 2021 FysioFaster    »   Privacy Policy   »   Inloggen    »   ontwerp: Buro Hugo