Therapeutisch elastische kousen.

Wanneer u last heeft van oedeem, trombose, spataderen of hart- en vaatproblemen, of zwanger bent, kunt u ook last krijgen van opgezette, dikke en vermoeide benen of armen. Deze klachten kunnen ook ontstaan na operatie, bestraling, infectie of ongeval. In dat geval kunt u bij mij terecht om therapeutisch elastische kousen aan te meten. Ik kan u ook behandelen met een zwachtelbehandeling of lymfedrainage. Ik behandel niet alleen de armen en benen, maar kan uw gehele lichaam behandelen; dus ook de borst, buik, rug en het hoofd. Indien nodig kan ik daar ook compressiemateriaal voor aanmeten.
In de volksmond worden therapeutisch elastische kousen ook steunkousen of compressiekousen genoemd. Door de compressie wordt er uitwendig druk uitgeoefend op de arm of het been. Het terugstromen van vocht naar de lymfe- en bloedvaten wordt door de uitwendige druk gestimuleerd. We kunnen op die manier langdurig oedeem voorkomen, verminderen of bestrijden.

Ik kan kiezen uit de assortimenten van alle gerenommeerde fabrikanten, als Bauerfeind, BSN, Juzo, Medi, Ofa, Sigvaris, Varitex, Varodem e.a, welke het beste bij u en uw klacht past. De eigenschap van de kous bepaalt de mate waarin uw kous oedeemvorming tegenhoudt en kan voorkomen. Zoals bekend zijn dit o.a de compressieklasse I t/m IV, welke vanaf Klasse II vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering.
U kunt een afspraak maken bij mij in de praktijk om deze kousen aan te laten meten, maar desgewenst kan ik ze ook bij u thuis aanmeten.


Door wie in de praktijk?

    Marietje van Hulten

    Marietje van Hulten