Running Smart; dé apk voor hardlopers!

(of bij sporten waarbij hardlopen centraal staat)

Hardlopen is populair en past helemaal binnen de hedendaagse gezonde levensstijl die wordt geadviseerd. Een meer actieve levensstijl wordt aanbevolen, maar wel op een verantwoorde wijze. Binnen dit concept past deze Running Smart Screening, die te vergelijken is met een ‘APK-keuring voor hardlopers’.

Deze screening is geschikt voor iedere hardloper, van recreant tot topsporter, en bedoeld om loopblessures zoals zweepslag, iliotibiaal compressie/frictie syndroom, hielspoor, lopersknie, achillespeesklachten of andere blessures te voorkomen. Door middel van 13 testen wordt uw biomechanisch profiel, oftewel uw ‘carrosserie’, in kaart gebracht. Zo worden de zwakke schakels in uw bewegingsketen opgespoord. Deze worden daarna met behulp van een persoonlijk oefenprogramma versterkt/getraind. Hierbij komen items als spierkracht, corestability, coördinatie, lenigheid/mobiliteit en spieruithoudingsvermogen aan bod.

Hardlopers besteden vaak veel aandacht (en geld) aan hun schoeisel en kleding, maar nog belangrijker is… Hoe is het gesteld is met ‘de carrosserie’ van het lichaam (het houdings-en bewegingsapparaat)? Is deze klaar voor de belasting die het hardlopen met zich meebrengt?

Bent u een recreatieve beginneling, een geoefende hardloper, of heeft u regelmatig last van blessures, dan is deze preventieve screening iets voor U! Voorkomen is beter dan genezen…

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze ‘hardloopcoaches’ Karin van Erck of Marjorie Hofte binnen onze vestiging Dijkcentrum in Roosendaal, tel. 0164-612274.


Door wie in de praktijk?

    Marjorie Hofte

    Marjorie Hofte

    Karin van Erck-Krijnen

    Karin van Erck-Krijnen